• Jari ja varikkotyttö
  • Vanha valkoinen formula
  • Uusi auto

Jari Nurminen | Racing since 1980

Without any doubt Jari Nurminen is one of the stars of Finnish car-racing. He has been racing both nationally and internationally since 1980.

After entering semi-retirement he has returned the race tracks showing that his extraordinary speed has remained, shown in his win in the Helsinki Maserati Cup, great achievements in FIA GT, double champion in Legends and three times consecutive champion in Ferrari Challenge Nordic Cup.

27.01.2011 | Team Nurminen mukaan Camaro Cupiin kaudelle 2011

Team Nurminen lähtee mukaan kahden, mahdollisesti kolmen auton voimin Suomessa kaudella 2011 käynnistettävään Camaro Cup -sarjaan.

Jos olet kiinnostunut paikasta tallissa, joka on kahdeksan viimeisen vuoden aikana voittanut viisi mestaruutta ja sijoittunut loppupisteissä aina vähintään toiseksi, ota yhteyttä tältä sivustolta löytyvän lomakkeen kautta. 


Auton teknisiä tietoja:

Chevrolet Camaro
Putkirunko, lasikuitukori
Moottori: Chevrolet 5.7L
Teho: 450 hp
Vääntö: 600 Nm
Vaihteisto: 4-vaihteinen Richmond Super T10
Iskunvaimennus: Öhlins
Jarrut: Wilwood 6-mäntäiset edessä, 4-mäntäiset takana

Lisätietoja sarjasta: http://www.camarocup.fi/

 

Read more »

11.10.2010 | Kausi 2010 GT3-Suomenmestaruussarjassa

(null)

Read more »

07.09.2009 | Kauden päätösviikonloppu Ahvenistossa

(null)

Read more »

10.08.2009 | Pärnun, Seinäjoen ja Botniaringin kisaviikonloput

(null)

Read more »

25.06.2009 | Valmistautuminen Pärnun ja kauden kolmanteen viikonloppuun alkaa Torstain testeillä

Kausi 2009 on ollut varsin erilainen siihen verrattuna mihin olemme teamin kanssa viimeisen 5 vuoden aikana tottuneet, eli olemme käytännössä ajaneet voitosta voittoon aika helposti. Nyt valintamme oli tietoisesti se, että olemme selvästi hitain auto teknisesti radalla ja sarjassa mutta pystymme äärimmilleen venymällä ajamaan sijoista 3-5 tälläkin kalustolla. Ferrari 430 Challenge on autona noin 1,2 sek/ km hitaampi kuin GT 3 autot sekä noin 0,9 sek/km hitaampi kuin Porsche cup auto jollaista mm Petri Lappalainen ajaa sarjassa. Tätä taustaa vasten sekä sijoitukset, että ajamamme ajat ovat olleet suorastaan loistavia. Olemme noin 2 sek hitaampia aika-ajossa ja 1-1.5 sek kilpailussa kuin kärki näillä meidän 3 km radoilla. Teknisesti eron pitäisi siis olla luokkaa 3.5-4 sekuntia.

Renkaat

Nordig GT luokassa sallitut renkaat täytyy olla Michelin merkkiset ja tasalaatuiset kaikille. Tämä toi uudet haasteet myös meille sekä Michelinille jolla ei ollut oikeaa rengasta valmiina Ferrarin 430 Challenge autoon missä käytetään poikkeuksellisesti 19” rengasta. Ensimmäinen versio Ahvenistolla ei ollut paras mahdollinen vaan rengas kesti ainoastaan 4-5 kierrosta ja alkoi sulaa sen jälkeen alle. Kilpailu oli vaikea, kun 85% sen pituudesta piti liukastella läpi varsin vaikeasti hallittavalla autolla. Toisaalta, seuraava versio Alastarolla oli jo jos ei nyt loistava niin ainakin paljon, paljon parempi ja nopeampi, kuin tuo versio 1. Pärnuun mennään samalla renkaalla kuin Alastarolle mutta Seinäjoella pitäisi olla käytössä myös versio 3. mikä varmasti tulee olemaan sitten se viimeinen ja myöhemmin käytettävä rengastyyppi f 340 ssä.

Pärnu

Torstaina siis aloitamme testit Pärnun radalla ja päätämme millaisella alustalla lähdemme Perjantaina radalle. Siitä askel kerrallaan teknisesti eteenpäin auton käyttäytymistä ja kelloa seuraten kohti Lauantain aika-ajoa. Keli näyttäisi olevan hyvä ja lämmin, joten se puoltaa kovempaa ratkaisua alustan kanssa. Toisaalta meillä ei ole aikaisempaa kokemusta tästä radasta, joten se saattaa muuttaa ratkaisujamme vielä kokeilun jälkeen. Odotan suunnilleen samankaltaista viikonloppua, kuin Alastaro oli. Onnistuaksemme tarvitsemme itseltä 110% kilpailun sekä muutaman epäonnistumisen kilpakumppanien puolelta.

Palataan Pärnun jälkeen jälleen asiaan ja katsotaan miten kilpailu siellä meni ja miten valmistaudutaan tulevaan Seinäjoen kilpailuun.

Jari

Read more »

Icons by: http://www.pinvoke.com/