Uutisarkisto

Jari on vuosien saatossa päässyt useammin kuin kerran uutisoinnin kohteeksi. Tälle sivulle on kerätty Jarista kirjoitetut artikkelit sekä sivuston kaikki uutiset aikojen alusta asti.

Artikkeleiden lukemiseen tarvitset Adobe Readerin, jonka voit ladata täältä.

Lehtiartikkelit

27.01.2011 | Team Nurminen mukaan Camaro Cupiin kaudelle 2011

Team Nurminen lähtee mukaan kahden, mahdollisesti kolmen auton voimin Suomessa kaudella 2011 käynnistettävään Camaro Cup -sarjaan.

Jos olet kiinnostunut paikasta tallissa, joka on kahdeksan viimeisen vuoden aikana voittanut viisi mestaruutta ja sijoittunut loppupisteissä aina vähintään toiseksi, ota yhteyttä tältä sivustolta löytyvän lomakkeen kautta. 


Auton teknisiä tietoja:

Chevrolet Camaro
Putkirunko, lasikuitukori
Moottori: Chevrolet 5.7L
Teho: 450 hp
Vääntö: 600 Nm
Vaihteisto: 4-vaihteinen Richmond Super T10
Iskunvaimennus: Öhlins
Jarrut: Wilwood 6-mäntäiset edessä, 4-mäntäiset takana

Lisätietoja sarjasta: http://www.camarocup.fi/

 

Lue lisää »

11.10.2010 | Kausi 2010 GT3-Suomenmestaruussarjassa

(null)

Lue lisää »

07.09.2009 | Kauden päätösviikonloppu Ahvenistossa

(null)

Lue lisää »

10.08.2009 | Pärnun, Seinäjoen ja Botniaringin kisaviikonloput

(null)

Lue lisää »

25.06.2009 | Valmistautuminen Pärnun ja kauden kolmanteen viikonloppuun alkaa Torstain testeillä

Kausi 2009 on ollut varsin erilainen siihen verrattuna mihin olemme teamin kanssa viimeisen 5 vuoden aikana tottuneet, eli olemme käytännössä ajaneet voitosta voittoon aika helposti. Nyt valintamme oli tietoisesti se, että olemme selvästi hitain auto teknisesti radalla ja sarjassa mutta pystymme äärimmilleen venymällä ajamaan sijoista 3-5 tälläkin kalustolla. Ferrari 430 Challenge on autona noin 1,2 sek/ km hitaampi kuin GT 3 autot sekä noin 0,9 sek/km hitaampi kuin Porsche cup auto jollaista mm Petri Lappalainen ajaa sarjassa. Tätä taustaa vasten sekä sijoitukset, että ajamamme ajat ovat olleet suorastaan loistavia. Olemme noin 2 sek hitaampia aika-ajossa ja 1-1.5 sek kilpailussa kuin kärki näillä meidän 3 km radoilla. Teknisesti eron pitäisi siis olla luokkaa 3.5-4 sekuntia.

Renkaat

Nordig GT luokassa sallitut renkaat täytyy olla Michelin merkkiset ja tasalaatuiset kaikille. Tämä toi uudet haasteet myös meille sekä Michelinille jolla ei ollut oikeaa rengasta valmiina Ferrarin 430 Challenge autoon missä käytetään poikkeuksellisesti 19” rengasta. Ensimmäinen versio Ahvenistolla ei ollut paras mahdollinen vaan rengas kesti ainoastaan 4-5 kierrosta ja alkoi sulaa sen jälkeen alle. Kilpailu oli vaikea, kun 85% sen pituudesta piti liukastella läpi varsin vaikeasti hallittavalla autolla. Toisaalta, seuraava versio Alastarolla oli jo jos ei nyt loistava niin ainakin paljon, paljon parempi ja nopeampi, kuin tuo versio 1. Pärnuun mennään samalla renkaalla kuin Alastarolle mutta Seinäjoella pitäisi olla käytössä myös versio 3. mikä varmasti tulee olemaan sitten se viimeinen ja myöhemmin käytettävä rengastyyppi f 340 ssä.

Pärnu

Torstaina siis aloitamme testit Pärnun radalla ja päätämme millaisella alustalla lähdemme Perjantaina radalle. Siitä askel kerrallaan teknisesti eteenpäin auton käyttäytymistä ja kelloa seuraten kohti Lauantain aika-ajoa. Keli näyttäisi olevan hyvä ja lämmin, joten se puoltaa kovempaa ratkaisua alustan kanssa. Toisaalta meillä ei ole aikaisempaa kokemusta tästä radasta, joten se saattaa muuttaa ratkaisujamme vielä kokeilun jälkeen. Odotan suunnilleen samankaltaista viikonloppua, kuin Alastaro oli. Onnistuaksemme tarvitsemme itseltä 110% kilpailun sekä muutaman epäonnistumisen kilpakumppanien puolelta.

Palataan Pärnun jälkeen jälleen asiaan ja katsotaan miten kilpailu siellä meni ja miten valmistaudutaan tulevaan Seinäjoen kilpailuun.

Jari

Lue lisää »

11.01.2008 | Kolmas mestaruus

Kolmas mestaruus varmistettiin Jyllandsringin kilpailuviikonlopun aikana, kahdella voitolla ja kahdella kakkossijalla. Kiitämme kaikkia tiimin jäseniä, yhteistyökumppaneita ja muita mukana olijoita kuluneesta kaudesta. Kolmen mestaruuden jälkeen uusia haasteita lähdetään etsimään GT3-luokan puolelta. Tiimi valmistelee Ferrarin GT3-autoa käyttöön kaudelle 2009, sekä Suomen että FIA:n mestaruussarjaan. Mukavaa syksyn jatkoa kaikille toivoo Jari!

Lue lisää »

10.06.2008 | Yhteenveto viikonlopusta

Viikonloppu meni Jarin osalta loistavasti

Rangaistus pudotti lauantaina Jarin kahdeksannelle sijalle, josta oli käänteisen lähtöjärjestyksen puolesta suuri etu, sillä hän pääsi lähtemään paalupaikalta

Kisaan lähdettiin sunnuntaina murskavoittoa silmäillen, ja noin sekunti kierrosta kohden eroa kerännyt Nurminen oli lopputuloksissa 15 sekuntia nopeampi kuin toiseksi sijoittunut ruotsin Stefan Johansson.

Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan onnistunut, Jari oli nopein molempina päivinä siitä huolimatta, että mukana oli ruotsalaisen autourheilun suuri stara.

Lue lisää »

07.06.2008 | Anderstorpiin vierailevaksi tähdeksi ex-Ferrari Formula 1 -pilotti Stefan Johansson

Nurminen löi aika-ajossa Johanssonin 0,6 sekunnilla vieden paalupaikan ex-Formula 1 -pilotin nenän edestä. Myöhemmin iltapäivällä ajetussa kilpailussa Johansson sai paremman lähdön, kunnes toisen kierroksen viimeisessä kaarteessa Nurminen ohitti Johanssonin ja siirtyi kärkeen.

Ohitustilanteessa autot osuivat toisiinssa, jonka seurauksena Johansson pyörähti. Tästä rangaistukseksi ruotsalaispainotteinen tuomaristo langetti myöhemmin kilpailun jälkeen kolmenkymmenen sekunnin rangaistuksen loppuaikaan, joka pudotti Nurmisen lopullisissa tuloksissa kahdeksanneksi.

Taistelu jatkuu sunnuntai-iltapäivänä

Nähtäväksi jää, miten ruotsalaisten kultapoika pärjää!

Lisätietoa Stefan Johanssonin vierailusta Ferrari Challenge Scandinavia -sarjassa

Lue lisää »

28.09.2007 | Hockenheimissa ja Padborgissa mestaruusjuhlat

Jari Nurminen kruunasi toisen peräkkäisen mestaruutensa kahdella ylivoimaisella voitolla Hockenheimissa, pikkuveli Janel yhdessä Ian-Ericin kanssa varmisti 360-sarjan mestaruuden sekä team-mestaruuden Ferrari Team Nurminen & Waden:lle.

Jari Nurminen ja tiimi kiittää kaikkia tukijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta kaudesta.

Lue lisää »

23.06.2007 | Anderstorp 14-17.6.

Viime viikonloppuna ajettiin Ruotsin Anderstorpissa Scandinavian Ferrari Challenge -osakilpailu. Sarjassa suomalaisväriä edustaa Team Nurminen Wadén joka on yksityinen kahden auton tiimi. Kuljettajat ovat Jari Nurminen Ferrari F430 -autolla, sekä Ian-Erik Wadén Ferrari F360 -autolla. Samaa F360:sta ajaa myös Janel Nurminen.

Torstai

Ensimmäinen testipäivä ja kolme vetoa. Sää viileähkö ja puolipilvistä. Viikonlopun kisaan sateenuhkaa ilmassa. Jari Nurmisen F430 kanssa pientä alustasäätöä ja ajasta liki sekunti pois. Janel Nurmisen F360 laatikko-ongelma sekä latausongelma. Kun auto kulki, oli tulokset hyviä.

Perjantai

Toinen testipäivä. Lauantain sadeuhka on väistynyt. Janelin ohjaama F360 sai uuden laturin. Laatikko-ongelmat hyvin vähäisiä. Jari teki pohja-ajan päivän ainoalla testisessiolla.

Lauantai

Erittäin harmaa ja kolea päivä. Aika tarkistaa sadekelinrenkaat. Jari sijoittui aika-ajossa toiseksi ja piti kisassa paikkansa selkeästi kolmantena tulevaan. Janel starttasi paikalta kokonaiskisan paikalta yhdeksän ja saavutti F360:n ensimmäisen sijan ollen koko kisan kahdeksas. Näin ollen hän starttaa sunnuntain kisaan paalulta.

Sunnuntai

Sade alkoi juuri ennen kisaa ja kaikki vaihtoi pikaisesti sadekelinrenkaat alle. Paalulta starttasi Janel joka piti paikkansa upealla startilla ja jätti selvän kaulan takana tulleisiin F430:iin. Jari Koukkasi vapaalle linjalle ulkokaarteeseen ja paranti sieltä muutaman pykälän asemiaan ennen takasuoran alkua. Takasuoran jarrutuksessa Jari saavutti Janelin ja jäi ajamaan hänen taakseen. Lähtöviivalle saavuttiin hienossa suomalaisten kaksoisjohdossa joka kääntyi Jarin eduksi suoran jälkeen. Janel onnistui pitää paikkansa märällä radalla F430-kuljettajan kovasta painostuksesta huolimatta ja niinpä maalissa juhlittiinkin suomalais-teamin kaksoisvoittoa. Tämän lisäksi Janel kuittasi voittopokaalin myös omastasarjastaan, sekä Team Nurminen Waden parhaan Teamin palkinnon!

Lue lisää »

08.05.2007 | Kauden avausviikonloppu - Jyllands Ringen 4-6.5.

4-6.5.2007 ajettiin Jylland Ringenillä Skandinavian Ferrari Challenge –sarjan osakilpailu jossa suomalaisväriä edustaa Ferrari Team Nurminen Wadén. Teamin autot ovat Ferrari F430 jota ohjastaa viime kauden mestari Jari Nurminen sekä Ferrari F360 kuljettajana Ian Eric Wadén.

Mukana on kaiken kaikkiaan 31 autoa kaikista Skandinavian maista

Perjantai

Tanskalaisten pyhäpäivän moottoritiet olivat ruuhkaantuneet sekä usean kolarin takia myös monin paikoin poikki. Lopulta poistuimme pienille maaseututeille joilla saimme nauttia idyylisen Tanskan maan maaseudun rauhasta.

Paikanpäällä Jyllands Ringenillä oli Ferrari Team Nurminen Wadén –rekka sekä teltta jo pystyssä sekä autot valmiina miehiä varten. Jari Nurmisen F430 ja sen päämekaanikko, Riku Mäkelä, oli jo läpikäynyt pitkät valmistelut jolloin auton kanssa voitiin keskittyä vain hienosäätöjen tekemiseen. Teamin toinen kalusto, Ian Ericin F360 on uusi hankinta ja sen hierominen jatkuu varmasti vielä pitkälle kauteen.

Perjantaina oli myös autojen katsastus. Molemmat suomalaiskaluston autot olivat, kuten asiaan kuuluu, täysin moitteettomia. Suurimman dilemman aiheutti autojen numerot jotka ratajärjestäjien tulkinnan mukaan tulisi olla neliöpohjalla jossa on musta kehys. Hetken neuvottelun jälkeen uudet numerot teipattiin ja katsastuspaperit leimattiin.

Lauantai

Lauantai kääntyy pilvisestä, koleasta aamusta kauniiseen ja lämpimään kevätpäivään.

Testeissä Jari ajaa pohja-ajan 1:12,989, kakkosena tuli Morten Nielsen 1:14,304 ja kolmantena Fredrik Östereng 1:14,348. Itsevarmoja irvailijoita ei enää teamin varikkopilttuussa pyörinyt, kuten perjantain kävi aikana. Kilpailijoiden itseluottamus on kadonnut.

Teamin toinen auto, Ian-Eric Wadénin tälle kaudelle uutena ajokkina hankittu F360 saavutti ajan 1:17,411 ilman sen parempia säätöjä tai kokemuksia autosta. Edelle pääsi seitsemän kuljettajaa, luonnollisesti pidemmällä F360-kokemuksella.

Aika-ajoissa Jari rikkoi rataennätyksen, joka oli niin ikään hänen nimissään, uusi pohja-aika 1:11,692 on selkeästi nopeampi kuin toiseksi tulleen Morten Nielsenin 1:12,218. Kolmantena F430-kujettajana on Fredrik Östereng ajalla 1:13,110. Ian-Eric:n edelle jäi enää neljä saman sarjan kuljettajaa ajan ollessa 1:14,531. Eroa nopeimpaan F360-kuljettajaan oli 1,2 sekunttia.

Sunnuntai - Kisapäivä

Toisena lähtenyt Morten Nilsen sai unelmalähdön Jarin Ferrarin sutiessa muutaman pyörähdyksen liikaa. Jari painosti Nielseniä aina maaliviivalle asti, mutta hän onnistui peittämään kaikki aukot ja maaliin tultiin järjestyksessä Morten Nielsen (12:11,951), Jari Nurminen (12:12,178), Claus Gregersen (12:19,884).

Ian-Erik sijoittui tiukan taistelun jälkeen 14.

Toisessa lähdössä käytetään käänteistä lähtöjärjestystä, joten edellisen kisan kärkimiesten oli taisteltava tosissaan koko kisan ajan. Tanskalaisselostajan ylistäessä Jari ohitti kanssakilpailijan toisensa jälkeen ja pian hän saavutti kärkipaikan pitäen sen loppuun asti. Maalintulojärjestys: Jari Nurminen (12:27,589) Morten Nielsen (12:35,684), Claus Gregersen (12:37,429)

Lue lisää »

Icons by: http://www.pinvoke.com/