25.06.2009 | Valmistautuminen Pärnun ja kauden kolmanteen viikonloppuun alkaa Torstain testeillä

Kausi 2009 on ollut varsin erilainen siihen verrattuna mihin olemme teamin kanssa viimeisen 5 vuoden aikana tottuneet, eli olemme käytännössä ajaneet voitosta voittoon aika helposti. Nyt valintamme oli tietoisesti se, että olemme selvästi hitain auto teknisesti radalla ja sarjassa mutta pystymme äärimmilleen venymällä ajamaan sijoista 3-5 tälläkin kalustolla. Ferrari 430 Challenge on autona noin 1,2 sek/ km hitaampi kuin GT 3 autot sekä noin 0,9 sek/km hitaampi kuin Porsche cup auto jollaista mm Petri Lappalainen ajaa sarjassa. Tätä taustaa vasten sekä sijoitukset, että ajamamme ajat ovat olleet suorastaan loistavia. Olemme noin 2 sek hitaampia aika-ajossa ja 1-1.5 sek kilpailussa kuin kärki näillä meidän 3 km radoilla. Teknisesti eron pitäisi siis olla luokkaa 3.5-4 sekuntia.

Renkaat

Nordig GT luokassa sallitut renkaat täytyy olla Michelin merkkiset ja tasalaatuiset kaikille. Tämä toi uudet haasteet myös meille sekä Michelinille jolla ei ollut oikeaa rengasta valmiina Ferrarin 430 Challenge autoon missä käytetään poikkeuksellisesti 19” rengasta. Ensimmäinen versio Ahvenistolla ei ollut paras mahdollinen vaan rengas kesti ainoastaan 4-5 kierrosta ja alkoi sulaa sen jälkeen alle. Kilpailu oli vaikea, kun 85% sen pituudesta piti liukastella läpi varsin vaikeasti hallittavalla autolla. Toisaalta, seuraava versio Alastarolla oli jo jos ei nyt loistava niin ainakin paljon, paljon parempi ja nopeampi, kuin tuo versio 1. Pärnuun mennään samalla renkaalla kuin Alastarolle mutta Seinäjoella pitäisi olla käytössä myös versio 3. mikä varmasti tulee olemaan sitten se viimeinen ja myöhemmin käytettävä rengastyyppi f 340 ssä.

Pärnu

Torstaina siis aloitamme testit Pärnun radalla ja päätämme millaisella alustalla lähdemme Perjantaina radalle. Siitä askel kerrallaan teknisesti eteenpäin auton käyttäytymistä ja kelloa seuraten kohti Lauantain aika-ajoa. Keli näyttäisi olevan hyvä ja lämmin, joten se puoltaa kovempaa ratkaisua alustan kanssa. Toisaalta meillä ei ole aikaisempaa kokemusta tästä radasta, joten se saattaa muuttaa ratkaisujamme vielä kokeilun jälkeen. Odotan suunnilleen samankaltaista viikonloppua, kuin Alastaro oli. Onnistuaksemme tarvitsemme itseltä 110% kilpailun sekä muutaman epäonnistumisen kilpakumppanien puolelta.

Palataan Pärnun jälkeen jälleen asiaan ja katsotaan miten kilpailu siellä meni ja miten valmistaudutaan tulevaan Seinäjoen kilpailuun.

Jari

« Uutisarkistoon

Icons by: http://www.pinvoke.com/