10.08.2009 | Pärnun, Seinäjoen ja Botniaringin kisaviikonloput

No niin, nyt on Pärnu saatu ajettua. Viikonloppu oli meille sekä hyvä, että vähemmän hyvä. Lauantain kilpailu lähti hyvin käyntiin ja ero nopeisiin GT3-autoihin säilyi kohtuullisena, johtuen märästä radasta. Varikkokäynnin aikana olin ainoa kuljettaja, joka vaihtoi renkaat märistä kuiviin. Tämän jälkeen minusta tuntui, että voitto oli mahdollinen mutta sitten tuli lunta tupaan: tuomariston mielestä olin ylittänyt varikolta lähtiessä valkoisen viivan ja siitä tuomittiin stop and go rangaistus, joka oli Pärnun radalla niin pitkä varikolle tulon johdosta, että aikaa kului kohtuuttomasti tuon pysähdyksen vuoksi. Kilpailun loppupuolella yritin vielä todella kovaa mutta Palttala sekä Hietamäki jäivät kuitenkin eteeni sekunnilla sekä Eskelinen, Lindholm - Lähteenmäki ja Lappalainen reilummin. Vaikka ajoin nopeimpia kierroksia koko kilpailun ajan en parempaan pystynyt. Parhaimman ajamani sekä toiseksi nopeimman kuljettajan kierrosajan eroksi tuli 4 sekuntia, joka on kyllä valovuosi Challenge Ferrarilla ajettuna GT3-autoja vastaan. Hyvä kilpailu kuitenkin. Sunnuntai päinvastoin oli täysin kuiva ja aurinkoinen, joten päivästä oli tulossa vaikea meille. Renkaat ovat vielä kehitysvaiheessa, eikä niiden kesto riitä lämpimässä säässä koko kilpailun pituutta millään. Kilpailu kuitenkin lähti hyvin käyntiin ja pysyin suunnilleen siinä vauhdissa millä oli mahdollisuus 3-4 sijaan. Lopulta neljäs kovan väännön jälkeen Hietamäen kanssa. Kohtuullinen kilpailu.

Seinäjoki, lopultakin osakilpailu voitto

Lähdimme Seinäjoelle hyvällä mielellä, olenhan aina viihtynyt hyvin katuradoilla, joissa tarvitaan enemmän kanttia ja teknistä osaamista kuin ainoastaan raakaa voimaa. Ja sitä GT3-autoissa kyllä riittää. Michelin oli myös tuonut seuraavan kehitysversion takarenkaasta käyttöömme Seinäjoelle. Pienien järjestäjien sekoilun jälkeen pääsimme ajamaan ainoastaan 5 minuuttia vapaata harjoittelua, joten hyppy aika-ajoon oli kuin hyppy tuntemattomaan. Tästä johtuen jouduin aloittamaan varovasti uusilla renkailla, enkä pystynyt heti hyödyntämään uutta sarjaa parhaalla mahdollisella tavalla. Olin kuitenkin viides, joten tyydyttävä sijoitus ja ero kärkeen pienin tällä kaudella. Toinen osa aika-ajosta lähti hyvin liikkeelle ja olin toiseksi nopein mutta mutta, jälleen se pakollinen Nurminen-rangaistus tuli. Kymmenen sekunnin aikasakko ja toiseksi viimeiseen lähtöruutuun Haapalaisen rinnalle, joka sai samanlaisen rangaistuksen sunnuntain kilpailuun. No, kilpailuun tulisi varmasti tapahtumia meidän ollessa viimeisiä lähtijöitä. Lauantain kilpailu lähti hyvin käyntiin, eikä kärki päässyt irti lainkaan, vaan kilpailu eteni hyvässä nipussa. Ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun auto vain parani kilpailun edetessä renkaiden osalta. Varikkokäyntien jälkeen huomasin olevani kilpailussa toisena ja nopeampi kuin kärjessä ajava Haapalainen. Päätin laittaa kaiken osaamisen sekä nostaa riskirajan äärimmilleen yrittäen ottaa kauden ensimmäistä voittoa tiimillemme. Kierros kierrokselta saavutin Haapalaista ja lopulta noin viisi kierrosta ennen maalia ohitus onnistui. Loppu oli helppo ja oikeastaan vain kruisailua maaliin. Voitto, lopultakin kovan yrityksen jälkeen, hienoa työtä koko porukalta.

Sunnuntai

Kuten odottaa saattoi oli sunnuntain lähtö vaikea tuolta takaa alitehoisella, joskin erittäin hyvin käyttäytyvällä autolla. Mietin taktiikan valmiiksi jo ennen lähtöä ja ajattelin käyttää myös takaa lähtenyttä Haapalaista hiukan veturina alkuosasta kilpailua, ja yrittää sitten myöhemmin ottaa myös heidän päänahkansa. Kaikki meni hyvin ja suunnitelman mukaan startista. Päästin Haapalaisen helposti ohi, sillä tiesin hänellä olevan tehokkaan auton jolla pääsee helposti ohi, tai ainakin rinnalle josta automaattisesti myös minulle aukeaa väylä, kunhan pysyn vain aivan hänen puskurissaan kiinni. Näin menimme ohi muutamasta autosta heti ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella saavutimme myös Petri Mannilan, jonka rinnalle Haapalainen pääsi helposti. Haapalainen painoi Mannilan ulos ihanteelliselta ajolinjalta ja myös minulle jäi paikka työntää sisäreunasta hänen rinnalleen. Mannila kuitenkin yritti viime hetkellä palata vielä linjalle, mutta ei huomannut että olin jo ehtinyt lähes kokonaan hänen vierelleen. Autot osuivat yhteen kevyesti, mistä Mannila oli kovin tuohtunut. Tilanne oli kuitenkin aivan normaali ohitustilanne, jollaisia aina tapahtuu. Ennen kaikkea kapealla katuradalla. No, kilpailu kuitenkin jatkui ja vauhti oli kohdallaan. Saavutimme toisen Ferrarin, jonka ratissa Esa Schroderius oli. Haapalainen pääsi ohi suht helposti mutta meidän tehot eivät paremmin kulkevan 360 GTR:n ohittamiseen riittäneet. Päätimme tehdä tässä välissä varikkokäynnin, jotta aikaa ei tuhlaantuisi liikaa hänen perässään. Kun kaikki varikkokäynnit oli tehty, olin noussut kolmanneksi aivan Lappalaisen kantaan ja kilpailua johtanut Eskelinenkin oli vain 2:n sekunnin päässä. Kaikki näytti tosi hyvältä, olin nopein auto radalla ja aikaa kärkeen nousemiseksi oli aivan tarpeeksi. Sitten, aivan yhtäkkiä ilman varoitusta juuri ohitettuani varikkoportin vasen eturengas räjähti ja kilpailu oli siinä. Hieno kilpailu, en ole pitkään aikaan nauttinut niin paljon ajamisesta kuin sunnuntaina Seinäjoella.

Botniaring, Lauantai

Jurvaan lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Toisaalta olin toiveikas, että auton kilpailukyky oli selvästi parantunut ja toisaalta pelkäsin, että normaalille radalle paluu voisi olla vaikeaa kuten aikaisemminkin kauden aikana. No, niinhän siinä kävi, että varsin nopeasti saatiin huomata vanhojen ongelmien olemassaolo, kun tultiin radalle. Rengas ei tuntunut kestävän, eikä pito pitkissä kaarteissa ollut samaa luokkaa kuin oikeissa GT3-autoissa. Selkeä kahden sekunnin ero kärkeen oli jälleen aika-ajon jälkeen tosiasia. Päivän inhottavuutta lisäsi vielä se, että katsastuspäällikkö ehdotti kilpailunjohtajalle tulokseni hylkäämistä vaikka asian piti olla varsin selvä. Asiasta oli jopa AKK:lta tullut sähköposti. Kilpailunjohtaja oli kuitenkin sen verran ammattitaitoinen, että hylkäsi tuon ehdotuksen melkein suoralta kädeltä ja tulokset jäivät voimaan. Uskoin kuitenkin mahdollisuuksiini itse kilpailussa, olinhan usein ollut vahvempi kilpailussa kuin aika-ajossa. Jälleen kerran kilpailu lauantaina lähti hyvin käyntiin ja varikkokäynnin jälkeen huomasin olevani toinen. Nopeasti tämän jälkeen kuitenkin renkaat sulivat alle ja vaikeudet kasaantuivat peiliin sinihopean muodossa. Lappalainen Porschella perässään Hietamäki Lamborghinillä sekä hänen takanaan Basti Lindholm Viperilla hyökkäsivät joka puolelta ohitusyrityksiin. Lopulta Lappalainen onnistui ohittamaan minut, mutta muut pystyin pitämään takana lipulle asti. Päivä oli vaikea mutta kolmas sija oli hyvä palkinto kuljettajalle sekä muulle teamille kovasta ja hikisestä päivästä.

Sunnuntai

Muutimme auton alustaa lauantaista ja se tuntui sunnuntain warm-upissa hyvältä. Päätimme jättää alustan uusille säädöille. Meillä oli myös toinen hyvä jokeri taskussa, olimme nimittäin säästäneet yhden täysin uuden rengassarjan sunnuntaille ja uskoin, että näillä avuilla olisimme varsin kilpailukykyisiä itse kilpailussa. Lähtö meni loistavasti ja pystyin helposti pitämään neljännen sijan, josta lähdinkin. Auto tuntui erittäin hyvältä uudella alustalla sekä rengassarjalla. Seurasin Ylitalon GT3-Porschea helposti ja ajattelin lähteä muutaman kierroksen jälkeen ohitusyritykseen, koska vauhti tosiaan tuntui hyvältä ja auto helpolta ajaa. Toisella kierroksella auton tietokone hälytti jarruongelmista ja ABS-tunnistimen rikkoutuminen lopetti hyvin alkaneen kilpailun jo heti alkuun. Sääli, olisimme olleet jälleen tosi kilpailukykyisiä. Kauden edetessä Ferrari Challenge F430, joskin selvästi hitaampi auto kuin GT3-autot ja jopa Cup Porschet, on osoittautunut kuitenkin käsissämme kilpailukykyiseksi jopa yli odotuksiemme.

Ahvenisto

Seuraavaksi mennään jälleen takaisin Ahvenistolle, josta odotan hyvää tulosta vaikkei auton vauhti ei niin ratkaisevasti olekaan parantunut keväästä. Auto on joka tapauksessa nopeampi kuin keväällä ja pidän Ahveniston radasta todella paljon. Syyskuussa sitten nähdään olenko oikeassa. Neuvottelimme Ahvenistolle uudesta Audin R8 GT3-autosta mutta Rosberg-teamin kilpailukalenteri ei antanut siihen tällä kertaa vielä mahdollisuutta. Mutta voi olla että sellainen vielä nähdään radalla Suomessakin.

« Uutisarkistoon

Icons by: http://www.pinvoke.com/