07.09.2009 | Kauden päätösviikonloppu Ahvenistossa

Ahvenisto 4-6.9.2009

Moikka kaikille. Niin on sitten kausi 2009 ohi ja aika vetää yhteen kauden tapahtumat. Ensin kuitenkin lyhyt katsaus Ahveniston viimeiseen kilpailuviikonloppuun. Meille viikonloppu oli kaksijakoinen, lauantai onnistui kohtuullisesti ja voitin 2. divisioonan tiukan taistelun jälkeen Lappalaisen Petrin kanssa. Kokonaistulos oli kuitenkin aika laiha, olivathan kaikki GT3-autot edellä ja näin ollen ei voida olla täysin tyytyväisiä tulokseen.

Sunnuntai olikin sitten paljon vaikeampi. Juuri ennen warm-uppia huomasimme järjestelmässä hydrauliikkavuodon, jonka paikallistaminen oli vaikeaa. Päätimme ajaa warm-upin ja katsoa lisääntyykö vuoto ajaessa. Tuolloin ei vielä näyttänyt niin pahalta. Itse kilpailussa, noin 15 ajetun kierroksen jälkeen alkoivat varoitusvalot palamaan ja ympäriinsä lentänyt hydrauliikkaöljy voiteli kytkimen niin, että se luisti todella pahasti. Autossa oli pieni käry johtuen palaneesta öljystä ja näin ollen jouduin hiljentämään vauhtia sekä tarkkailemaan sitä, ettei auto ei syttyisi palamaan. Lopulta maaliin päästiin, vaikka lähes kävelyvauhdilla. Tuloksena 2. divisioonan toinen tila sekä yleiskilpailun kuudes, joten ei hurrattavaa.

Kokonaisvaltaisesti kaudesta 2009 täytyy sanoa, että olin yllättynyt siitä vaatimattomasta tasosta jota mm. Porsche GT3-kuljettajat Valle Mäkelää ja Palttalaa lukuun ottamatta esittivät. Heidän vauhtinsa oli lähinnä hyvää huumoria. Muun muassa Mannila taisi keskittyä kilpa-ajamista enemmän itkemiseen. Autot olivat todella hyviä ja niillä olisi pitänyt pystyä ajamaan kohtuullisia kierrosaikoja vaikka silmät kiinni. Lappalaisen Petri sen sijaan on kehittynyt varsin hyväksi kuljettajaksi, ja tulee olemaan tulevaisuudessa Suomen radoilla kova sana. Suomisen Erkka kehittyi myös paljon kauden aikana. Kunhan hän saa lisää ajettuja kierroksia, on hän myös mukana kärkitaistoissa tulevaisuudessa.

Tulevaisuudesta GT3-sarjan osalta Suomessa pitäisi käydä nopeasti rakentava keskustelu, mikäli luokkaa halutaan kehittää. Suurimmat puutteet tällä hetkellä löytyvät tekniseltä puolelta. Kontrolli ja tekninen tietämys yltävät tällä hetkellä Suomessa sille tasolle, että kuljettajia voidaan rangaista valkoisen viivan tai kartion ylittämisestä, mutta yhtään teknistä normaalia GT3-tarkastusta ei saatu tehtyä koko kauden aikana. AKK:n ihmiset kieltävät antaneensa teknisiä ratkaisuja koskevia kirjallisia lausuntoja kenellekään, vaikka allekirjoitetut paperit kiertävät varikkoa. Kyse on todella heikosta tasosta ja näin hoidettuna luokka ei tule uusia kilpailijoita löytämään. Mielestäni GT4-luokan / 2. divarin puolelle pitäisi rakentaa tasoituspainojärjestelmä, jolla kaikille autoille voidaan tarjota mahdollisuus kilpailujen ja sarjan voittamiseen. Skandinaviassa on tällä hetkellä noin 30 Ferrari Challenge-autoa sekä 40 Porsche Carrera Cup-autoa, jotka suoraan kävisivät luokkaan mikäli esim. painoja tasattaisiin sopivasti. Järjestelmä voisi olla vaikkapa seuraavanlainen: Ferrari 360 Challenge-autot 0 kg; vuosimallia 2007 edeltävät Porsche Cup-autot 30 kg; Ferrari 430 Challenge-autot 70kg ja Porsche Cup-autot vm. 2006-> 140kg. GT3-autot omana luokkanaan FIA:n luokituksilla ja paino ym. rajoituksilla.

« Uutisarkistoon

Icons by: http://www.pinvoke.com/