11.10.2010 | Kausi 2010 GT3-Suomenmestaruussarjassa

Kausi alkoi Kemorasta ja jo silloin yllätys autojen vähäisestä lukumäärästä oli pieni shokki. Jostain syystä kaikki autot neljää lukuunottamatta puuttuivat lähtöruudukosta. Tietenkään tämä ei hirveästi mielialaa nostattanut. Olimme kuitenkin päivittäneet Ferrarin FF Corsen kitillä, johon kuului täysin säädettävä alusta, etu –ja takasiivet sekä metallijarrut hiilikuituisten tilalle, jotka Suomen oloissa ja nopeuksissa eivät olleet toimineet toivotusti. Samoin uutta tiimissä oli se, että mukaan tuli toinen kuljettaja jakamaan ajovuorot itseni kanssa. Henri Karjalainen ajoi Kemorassa elämänsä ensimmäisen vakioautokilpailun ja sopeutui nopeasti Ferrarin rattiin, joten sen puolesta ongelmia ei ollut odotettavissa.

Petri Lappalainen sen sijaan toi uudenkarhean Porsche GT3 R:n radalle ja mahdollisuutemme osakilpailuvoittoon kuluneella kaudella eivät näyttäneet enää vahvoilta. Tämä ilmeni selvästi heti ensimmäisestä aika-ajosta lähtien, jossa Petri meni menojaan ja me tulimme perässä. Loput kaverit saivat tarkastella tilannetta vielä kauempaa. Itse kilpailulähdöt menivät samalla kuviolla, jossa siis Lappalainen voitti ja me tulimme selvinä kakkosina maaliin. Voitimme kuitenkin toisessa divisioonassa molemmat lähdöt ylivoimaisesti.

Alastaro oli kauden toinen viikonloppu ja mielenkiintoinen siinä mielessä, että myös NEZ-sarjan kilpailijat tulivat mukaan samaan lähtöön. Meidän osaltamme viikonloppu alkoi ja loppui lyhyeen, koska ensimmäisen kerran historiansa aikana Ferrari rikkoontui niin, että emme pystyneet sitä varikko-olosuhteiden puitteissa korjaamaan vaan vaihteisto piti uusia kilpailun jälkeen. Näin ollen meille Alastarosta katkera tappio ja nolla pistettä pelivaraa. Takaisku oli rankka, sillä sarjassa on niin vähän autoja että tällainen kaksi viivaa -kilpailu tuhoaa mahdollisuudet kokonaan kautta ajatellen. Itse kilpailussa GT3-autojen puolella Lappalainen vei jälleen kaiken ja toisen divisioonan puolella Urpiala ja Rytilä seuraavat sijat.

Pärnu oli kauden kolmas kilpailuviikonloppu ja sinne auto oli saatu jälleen kovaan iskuun. Harjoituksissa tiesimme ettei Ferrarilla pärjää tehokkaampia autoja vastaan mutta itse kilpailussa mahdollisuudet paranevat paljon. Näin kävikin, sijat 5. ja 6. aika-ajoissa mutta kilpailulähdöissä niin, että ensimmäisessä lähdössä tulimme neljänneksi Henrin pienen virheen vuoksi. Virhe johti lopulta varikon kautta takaisin radalle ajamiseen ja sitä kautta kohtuuttomaan ajanmenetykseen. Pelkkää huonoa tuuria, mutta samalla Henri näytti että nopeus on tallella ja olemme vahvoja seuraavissakin lähdöissä. Kaikesta huolimatta voitimme kuitenkin lähdön toisessa divisioonassa.

Pärnun toinen lähtö meni vieläkin paremmin. Aloitin itse ja Lappalainen hävisi horisonttiin tuttuun tapaansa, mutta ei aivan niin paljon kuin olisi voinut odottaa. Itse pysyin hyvin toisen GT3 Porschen mukana koko ajovuoron ajan ja vaihtoon tulin 2 sekuntia Vanhasen perässä. Henri aloitti hyvin ja piti paikkamme loppuun asti. Näin ollen kokonaiskilpailun kolmas sija ja voitto jälleen toisesta divisioonasta.

Botniaring oli vuorossa seuraavana, kun karavaani palasi takaisin Virosta Suomen kamaralle. Olimme paikalla hyvissä ajoin testaamassa ja antamassa Henrille kilometrejä alle Pohjanmaan radalta. Henri sisäisti radan nopeasti ja ajoi hienosti aika-ajossa auton kolmanteen lähtöruutuun itseni jäädessä neljänneksi kahden kierroksen vedolla renkaita säästäen. Aloitin kilpailun hyvin ja pysyin jälleen Vanhasen Porschen kannassa kiinni vaikkakin sillä seurauksella, että ohitusyritykseen ei mahdollisuuksia ollut. Vähän ennen vaihtoa Vanhasen autosta hajosi vaihdelaatikko ja nousimme toiseksi. Vaihdon jälkeen Henri jatkoi siitä mihin me jäimme ja toi auton hienosti kakkosena maaliin. Jälleen siis yleiskilpailun kakkonen ja toisesta divisioonasta ylivoimainen voitto.

Botniaringin toiseen lähtöön valitsimme Henrin aloittajaksi. Hyvän lähdön jälkeen kolmantena aina vaihtoon asti, mistä itse jatkoin samalla sijalla maaliin. Tuloksena yleiskilpailun kolmas sija ja toisen divisioonan voitto.

Ahvenisto on perinteisesti on kauden päättävä kilpailu ja siinä mielessä myös tärkeä. Pisteet olivat tiukalla, mutta emme murehtineet niitä vaan ajatuksena oli haastaa Lappalaisen kenties maailman nopein GT3-auto edes kerran kauden aikana. Tuo tavoite jäi haaveeksi eikä todellisia mahdollisuuksia lopulta ollut, vaikka niin ajattelinkin.

Ensimmäinen lähtö oli vaikea rengasvalinnan suhteen. Rata oli kostea ja kylmä mutta kuivumaan päin. Kaikki muut pelasivat varman päälle sadekelirenkailla meidän valitessa kuivan kelin renkaat toivoen, että voisimme yllättää Lappalaisen. Toisin kuitenkin kävi ja Henrin aloittaessa rata oli niin kylmä, että Henri ei saanut renkaita toimimaan lainkaan ja tästä syystä hän putosi jopa 15 sekuntia kierroksella kärkeen nähden ja pelimme oli pelattu. Tällä kertaa uhkapeli ei siis kannattanut, vaikka pystyinkin kuromaan eroa kaikkiin muihin paitsi Lappalaiseen, jonka kanssa menimme tasatahtia kiinni omalla ajovuorollani 4-5 sekunnin kierrostahtia. Tuloksena kokonaiskilpailun kolmas sija ja 2. divisioonan kakkospaikka.

Toinen lähtö oli sitten kuivalla kelillä ja kaikki paljon helpompaa. Lappalainen ampui kärkeen lähdöstä kasvattaen kahden sekunnin kierrostahtia eroa minuun. Itse ajoin noin 3 sekunttia kierroksella karkuun loppuryhmästä. Lappalainen tuli varikolle ensimmäisenä ja pyrin itse olemaan ulkona niin kauan kuin mahdollista. jotta saisimme pelin selväksi jo minun ajovuorollani. Sitten alkoi tapahtumaan ja Rytilä veti tornin nopeasta mutkasta suoraan rengasvalliin, minkä vuoksi kilpailu liputettiin poikki punaisella lipulla. Tässä vaiheessa itse johdin kilpailua ja Lappalainen oli toisena. Kilpailun tulokset kuitenkin määrättiin aikaisemmilta kierroksilta joten lopputuloksiin jäimme kakkosiksi Lappalaisen jälkeen. Tuloksena siis yleiskilpailun kakkospaikka ja 2. divisioonan voitto. Valitettavasti Henri ei päässyt auton rattiin lainkaan toisen lähdön aikana.

Kokonaisuutena onnistuimme kauden aikana hyvin, mutta autojen puute vei onnistumisen ilon aika lailla eivätkä tulokset tuntuneet siltä miltä niiden olisi pitänyt, etenkään ottaen huomioon niiden eteen tehdyn kovan työn. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille kuluneesta kaudesta ja toivotaan parempaa ja autorikkaampaa vuotta 2011.

Jari

« Uutisarkistoon

Icons by: http://www.pinvoke.com/