23.06.2007 | Anderstorp 14-17.6.

Viime viikonloppuna ajettiin Ruotsin Anderstorpissa Scandinavian Ferrari Challenge -osakilpailu. Sarjassa suomalaisväriä edustaa Team Nurminen Wadén joka on yksityinen kahden auton tiimi. Kuljettajat ovat Jari Nurminen Ferrari F430 -autolla, sekä Ian-Erik Wadén Ferrari F360 -autolla. Samaa F360:sta ajaa myös Janel Nurminen.

Torstai

Ensimmäinen testipäivä ja kolme vetoa. Sää viileähkö ja puolipilvistä. Viikonlopun kisaan sateenuhkaa ilmassa. Jari Nurmisen F430 kanssa pientä alustasäätöä ja ajasta liki sekunti pois. Janel Nurmisen F360 laatikko-ongelma sekä latausongelma. Kun auto kulki, oli tulokset hyviä.

Perjantai

Toinen testipäivä. Lauantain sadeuhka on väistynyt. Janelin ohjaama F360 sai uuden laturin. Laatikko-ongelmat hyvin vähäisiä. Jari teki pohja-ajan päivän ainoalla testisessiolla.

Lauantai

Erittäin harmaa ja kolea päivä. Aika tarkistaa sadekelinrenkaat. Jari sijoittui aika-ajossa toiseksi ja piti kisassa paikkansa selkeästi kolmantena tulevaan. Janel starttasi paikalta kokonaiskisan paikalta yhdeksän ja saavutti F360:n ensimmäisen sijan ollen koko kisan kahdeksas. Näin ollen hän starttaa sunnuntain kisaan paalulta.

Sunnuntai

Sade alkoi juuri ennen kisaa ja kaikki vaihtoi pikaisesti sadekelinrenkaat alle. Paalulta starttasi Janel joka piti paikkansa upealla startilla ja jätti selvän kaulan takana tulleisiin F430:iin. Jari Koukkasi vapaalle linjalle ulkokaarteeseen ja paranti sieltä muutaman pykälän asemiaan ennen takasuoran alkua. Takasuoran jarrutuksessa Jari saavutti Janelin ja jäi ajamaan hänen taakseen. Lähtöviivalle saavuttiin hienossa suomalaisten kaksoisjohdossa joka kääntyi Jarin eduksi suoran jälkeen. Janel onnistui pitää paikkansa märällä radalla F430-kuljettajan kovasta painostuksesta huolimatta ja niinpä maalissa juhlittiinkin suomalais-teamin kaksoisvoittoa. Tämän lisäksi Janel kuittasi voittopokaalin myös omastasarjastaan, sekä Team Nurminen Waden parhaan Teamin palkinnon!

« Uutisarkistoon

Icons by: http://www.pinvoke.com/